יום נפלא בקרב ידידים – ביקור בכפר הדרוזי עוספיא

יום נפלא בקרב ידידים - ביקור בכפר הדרוזי עוספיא

פרוייקט "אל כרמל" הייחודי שהוקם לפני כ-18 שנים על ידי קבוצת "עמים וטעמים", בכפר עוספיא, מאפשר לראשונה הצצה נדירה חווייתית וקולינארית אל תוך תוכי העדה, בתיה, מאכליה וסיפוריה.

נקודת מפגש תחנת דלק פז עוספיא, על האוטובוס עולה מורה דרך דרוזי, לאחר הכרות קצרה נצא לסיורים מרתקים בכפר הדרוזי עוספיה שעל הכרמל, להלן הסיורים 11:00-13:00 – סיור מרתק במיוחד אשר ישאיר אתכם פעורי פה.

"סיור בבתי הקברות בעוספיא"

את הסיור המיוחד במפגשנו עם הדרוזים נתחיל מהסוף שבעיני העדה הדרוזית הוא גם ההתחלה- בית הקברות הצבאי והאזרחי.  נשמע מפי בן העדה היכן נולדה ברית  הדמים בין העדה הדרוזית והעם היהודי בישראל, כמו כן, נאזין לסיפורים מסמרי שיער על גלגולי נשמות אמונה שהינה מוטיב מרכזי בחיי העדה.

נעלה על האוטובוס ונצא לסיור ברובע העתיק, נעבור דרך החילווה בית התפילה הדרוזי, נשמע על ריצפת הפסיפס אשר נתגלתה מבית הכנסת הקדום של הישוב היהודי חוסייפה, ועוד.. הדרך מלווה הסברים וסיפורים מרתקים.

נבקר את ראז'א מנסור אישה הפעילה מאד בכל הנוגע למעמד האישה בעדה, אשר הקימה מרכז מורשת המאגד בתוכו מאה שנים של הכפר מנקודת מבט נשית מרתק!! נתכבד בחליטת צמחים מיוחדת, מתכון דרוזי העובר מאם לבת כבר מאות בשנים.

בתום הסיורים נצא – להתארח באחד הבתים המשתתפים בפרויקט, נתארח בחדר האורחים

13:00-14:00 לארוחה כיד המלך מהמטבח הדרוזי האותנטי, הארוחה בהגשה לשולחן

תפריט ארוחת המוכתאר –  פיתות דרוזיות, מנקיש (פיתה עם זעתר ושמן זית), עלי גפן

ממולאים, מנסף עוף  (אורז עם אטריות עוף ושקדים) מנזלה (חצילים ברוטב עגבניות ופולי חומוס), קישואים ממולאים, קבבונים בטחינה, קבבים ברוטב עגבניות, ספיחה (פיתה עם בשר טחון ובצל), מג'דרה דרוזית, חומוס טחינה, סלט טבולה, סלט כרוב, סלט חריף, זיתים

שתייה – תמר הינדי, מים, לימונדה, תה, קפה קינוח: 4 סוגי בקלאוות.

עלות יום הכיף– 150 ₪ כולל מע"מ ושרות לאדם מינימום 25 איש

האוכל הינו בהתאם למסורת הדרוזית בשיטת אכול כפי יכולתך.

* הארוחות כשרות בהשגחת הרבנות הראשית לישראל

14:30-16:00 ניפרד ממארחנו הדרוזים ונצא ליקב מורד למרגלות הרי הכרמל ובחיק יופיו של חבל הגליל הפורח, הופך הפרי שנאסף מהטבע לשיכרים ולליקרים הטובים ביותר בעולם, (כשרים).  ביקב מורד משתמשים בפירות, ירקות ועשבי תבלין כדי לייצר מוצרים אקזוטיים, בקשת רחבה של טעמים – מפרי הפסיפלורה ועד לרימון. נאזין להרצאה מרתקת אודות המקום נצפה בסרט קצר ונטעם ממוצרי המקום

 לשאלות או בקשות

אבי 054-778-8817

דילוג לתוכן